Priča o zgradi

Godine 1894. sestre Francisca i Antonia, rodom Pošćić Oršić a udajom Jurković odnosno Kompanjet, naručile su od građevinara Giovannija Skerla podizanje kuće identične susjednoj vili Opatija (Abbazia) u vlasništvu njihova brata Feliksa. Kuća, nazvana Villa Istria, mijenjala je otad vlasnike ali ne i namjenu pansiona. Nakon sestara Pošćić, 1911. ju je naslijedila kćer Franciske, Justina, udana za natporučnika austro-ugarske vojske Amadea Kopanija, koja je vilu i nadogradila do današnjih gabarita (neko vrijeme vila je bila i depandansom pansiona Hausner, lociranog na mjestu današnjeg hotela Milenij). Između dva svjetska rata, villu Istria je posjedovao Mađar Franjo Sterk i preimenovao je u hotel Eden. Po okončanju Drugog svjetskog rata, u zgradi je kraće vrijeme smještena komanda Jugoslavenske Armije, potom dječji dom, a od 1960. objektu se vraća prvobitna turistička funkcija i nadjeva novo ime – hotel Esplanade.
Godine 1994. hotel kupuje Veljko Barbieri i sljedeće godine otvara ga temeljito renoviranog i s novim imenom, Mozart. Velike vlasničke i financijske peripetije koje su potresale poslovanje hotela 1990-ih okončane su tek 2006., kada objekt kupuje obitelj Shalabi koja hotel još jednom obnavlja i 2007. otvara moderni wellness-kompleks.

Posebne ponude

16. lipanj 2021. CROATIA TOURISM&TRAVEL 2021

CROATIA TOURISM&TRAVEL 2021  

opširnije
Obavijest o početku rada 2021

Poštovani gosti, Odgovorno i s veseljem informiramo Vas da Hotel...

opširnije

Događanja u Opatiji

  http://www.opatija-tourism.hr/hr/dogadanja/dogadanja/    

Opatija

Opatija Opatija je središte Kvarnerske rivijere sa najdužom turističkom tradicijom u Hrvatskoj. Od kada je 4.ožujka 1889., ukazom cara...

UREDI REZERVACIJU

PREGLED / OTKAZIVANJE VAŠE REZERVACIJE